Biztonságos munkavégzés, télen is

Biztonságos munkavégzés, télen is

A téli időszakban megszaporodnak a munkahelyi balesetek és megbetegedések. Néhány szabály betartásával, és a megfelelő termékek beszerzésével azonban könnyen megelőzhetjük a bajt. Készüljünk együtt a télre!

 

 

Havas, esős időben…

  • Mindig tisztítsuk meg a járdát, és különösen a kültéri lépcsőket a hótól és a jégtől.
  • A munkahelyre belépve mindig használjuk a lábtörlőt. Ha jég, hó, víz került a cipőnkre, alaposan szárítsuk meg, seperjük le, mielőtt belépünk.
  • A cipőkből, esernyőkből kicsöpögött vizet azonnal töröljük fel a folyosókon, megelőzve ezzel a csúszásveszélyt.
  • Olyan lábbelit viseljünk, aminek nem csúszik meg könnyen a talpa, és megfelelő hőszigetelést is biztosít.

 

Plum munkavédelmi tippek télre
téli munkabiztonság

Hasznos tanácsok a szabadban dolgozóknak

  • Vastag, megfelelően kibélelt kabátot válasszunk. Ügyeljünk arra is, hogy az öltözék ne akadályozzon minket a munkavégzésben (például a sapka, fülvédő ne tompítsa a hallást). Érdemes egy napszemüveget is magunknál tartanunk, főleg akkor, ha hótakaró borítja a tájat, ez ugyanis könnyen elvakíthat, ami balesetekhez vezethet.
  • Ne sétáljunk zsebre tett kézzel, bárhogy is fázik a kezünk, így ugyanis könnyű elveszíteni az egyensúlyunkat. Főleg jeges, latyakos időben veszélyes így közlekedni, hiszen ha hirtelen megcsúszunk, nem tudunk gyorsan megkapaszkodni.
  • Időben készüljünk fel a bőrünk védelmére! A Plutect Frost védőkrém kimondottan a szabadban, hideg időben dolgozók számára lett kifejlesztve. Megvédi az arc és a kéz bőrét munka közben, panthenol és glycerintartalmának köszönhetően pedig nyugtatja és hidratálja a bőrt. Használja munkavégzés előtt 15 perccel!
  • A fényvédő krémről se feledkezzünk meg! A napsugárzás télen is ugyanúgy károsítja a bőrt, mint nyáron, legfeljebb kisebb felületen éri. Ha huzamosabb ideig tartózkodunk a napon, előtte használjunk fényvédő krémet az arcunkon. A Plum fényvédő krémek védelmet nyújtanak az UVA és UVB sugárzás ellen is. Normál és sötétebb bőrre 15-ös, érzékeny bőrre pedig a 30-as faktorszámú krémet ajánljuk.
  • Időről időre tartsunk szünetet egy száraz, fűtött helyen! Fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot (például forró teát, hogy átmelegedjünk).
  • Ha lehetőség van rá, a nap legmelegebb szakában dolgozzunk, és lehetőleg mindig párban!
téli munkabiztonság
Handy Plus

A munka utáni bőrápolás fontossága

Akár a szabadban dolgozunk, akár nem, a bőrünk télen sokkal könnyebben kiszárad. Munkavégzés után mindig használjunk megfelelő bőrápoló krémet. A Plum Handy Plus normál és száraz bőrre egyaránt ajánlott, színezék- és parabénmentes hidratáló krém. Regenerálja a bőrt, helyreállítva annak természetes folyadék- és zsírtartalmát.

Tipp: ha nagyon kiszáradt a kezünk, az ápoló hatást erősíthetjük, ha éjszakára a bekrémezett kezünkre egy könnyű gyapjúkesztyűt is húzunk.

 

téli munkabiztonság

Hamarosan itt az influenzaszezon…

Ilyenkor egy-egy vírus jellemzően körbejár, és minden kollégát elér. Ez különösen igaz akkor, ha egy légtérben többen is dolgoznak. Szerencsére már a megfelelő kézhigiéniával is sokat tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a különféle fertőzések terjedését a munkahelyünkön – például az influenzáét.

influenza elleni tippek

 

  • Mindig legyen kéznél megfelelő krémszappan, mely többszöri kézmosás esetén sem szárítja túlzottan a bőrt – jó választás lehet a Plum Nature környezetbarát, antiallergén krémszappan.
  • Gondoskodjunk a megfelelő, rendszeres kézfertőtlenítésről! A kezünk ugyanis a fertőzések egyik legnagyobb forrása. Elég csak arra gondolnunk, hogy a kollégák közül hányan fognak reggelente kezet egymással? A Plum kézfertőtlenítő azonban tökéletes védelmet nyújt a vírusok, gombák és baktériumok okozta fertőzésekkel szemben.
  • Érdemes a kézfertőtlenítőt adagolórendszerben is könnyen elérhetővé tenni a közös helyiségekben. A Plum adagolórendszerek gazdaságos és higiénikus használatot biztosítanak.
  • Tisztítsuk és fertőtlenítő kendővel rendszeresen töröljük át azokat az eszközöket, melyeket gyakran megérintünk a nap folyamán: billentyűzet, egér, telefon, toll, ajtókilincsek, villanykapcsolók, szerszámok és egyéb munkaeszközök.
  • A munkanapot alapos kéztisztítással kezdjük és zárjuk – ez különösen fontos akkor, ha reggelente tömegközlekedéssel érkezünk a munkahelyre. Kerüljük a közvetlen érintkezést azokkal a kollégákkal, akik már megbetegedtek. Ha pedig mi vagyunk betegek, vigyázzunk másokra azzal, hogy jelezzük nekik a betegségünket.
  • Ha szükségesnek látjuk, kérjünk időben védőoltást!