Rólunk


NORDIK
Minden dolgozónak biztonságban kell lennie munkavégzés közben és egészségesen kell hazaérkeznie minden nap.

 

NORDIK Magyarország Kft. néven új cégnév és NORDIK néven, egyben újmárkanév is születik a PLUM Magyarország Kft. jogutódjaként 2024-ben.

2023 október 2-től a svéd CEDERROTH, a német ACTIOMEDIC, valamint a német B-SAFTEY márkák is cégünk által kerülnek forgalomba a Kelet-Közép-Európai régióban. A szoros ügyfélkapcsolatainknak köszönhetően termékeinkről folyamatos visszajelzést kapunk, ezek alapján átgondolt, professzionális megoldásokat kínálunk partnereinknek. Gyors és hatékony segélynyújtás vészhelyzetekben a NORDIK termékeinek segítségével.

 

ACTIOMEDIC – esősegély és orvostechnikai eszközök – a GRAMM Medical Healthcare GmbH saját márkáját, az ACTIOMEDIC® márkát termékeinkről már ismerheti. Az ACTIOMEDIC® egy sikeres elsősegélynyújtó márka olyan termékekkel, amelyekre vészhelyzetben mindig 100%-ban számíthat. Az orvostechnikai eszközök gyártójaként szerzett több mint 100 éves tapasztalatuk lehetővé teszi, hogy olyan termékmegoldásokat gyártsanak, amelyek felismerik a vásárlói és felhasználói igényeket.

CEDERROTH – elsősegély és orvostechnikai eszközök – elsősegély termékeket és megoldásokat az 1970-es évek közepe óta fejlesztik és értékesítik, ezzel biztosítva akár a hétköznapi emberek számára is az elérhető legmagasabb minőségű elsősegély termékek használatának lehetőségét.

B-SAFETY – vészzuhany-rendszerek – 1985 óta gyártja a kiváló minőségű termékeit és az európai és nemzetközi szabványoknak és előírásoknak való szigorú megfelelésről is ismert. Szemzuhanyaink és vészzuhanyaink biztosítják a szükséges biztonságot vállalkozása számára, és megbízható segítséget nyújtanak alkalmazottai számára a súlyos sérülésektől való megóvásban.

PLUM – professzionális munkahelyi kézvédelem és bőrápolás – a finn KiiltoClean tulajdonában levő dán PLUM márka már több, mint 50 éve gyártja Skandinávia piacvezető ipari kéztisztító megoldásait. Bőrgyógyászokkal, egészségcentrumokkal és munkavédelmi tanácsadókkal folytatott szoros együttműködésünk eredményeként, az évek során létrehoztunk egy olyan termékkínálatot, amely nagy hatékonyságú, és nem utolsó sorban olyan összetevőket tartalmaznak melyek bőr- és környezetbarátak és megfelelnek a bőrvédelmi előírásoknak.

SMARTPIPE – mikrobiológiai megoldások – A SmartPipe System Oy egy innovatív finn, mikrobiológiai és fenntartható megoldásokat fejlesztő- és gyártó vállalat. A speciális termékek segítségével fokozzák a csővezeték- és szennyvízrendszerek hatékony működését. A speciális megoldások révén jelentősen meghosszabbítják a csővezetékek élettartamát, és csökkentik a karbantartási és javítási költségeket.

 

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam

A 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről 46.§ értelmében minden munkahelyen biztosítani kell minden műszakban, a munkavállalók létszámának és a munkavégzés veszélyességének megfelelő számú kiképzett munkahelyi elsősegélynyújtót.

Olcsó vagy minőségi, a szabályoknak megfelelő képzést szeretne? Olcsó képzést sok helyen talál, minőségit, amelyet az ellenőrzések során elfogadnak sokkal kevesebbet!

A Plum-ról

Plum Safety A/S gyökere egy dán családi vállalkozás a Plum A/S. Története az 1860-as évekbe nyúlik vissza. Több, mint 50 éve foglalkozik az ipari kézhigiéniát illetően, hatékony és felhasználóbarát megoldásokkal. Mára világszerte ismert, a felhasználók széles skáláját szolgálja ki minden iparág gyártói, valamint más intézmények területén.

A Plum neve egyet jelent a professzionális higiéniai termékekkel. Munkavédelmi krémek, ápoló krémek, kéztisztítók és szappanok, kézfertőtlenítők széles választéka. Törekedünk arra, hogy biztonságosabbá és higiénikusabbá tegyük munkahelyét.

Magas prioritást élvez a minőség és a környezetvédelem. Természetesen első helyen áll a vevők és a partnerek kiszolgálása. Minőségbiztosítási rendszerünk garanciát jelent vevőink számára. Rendelkezünk az ISO 14001-es minősítéssel is.

Bőrgyógyászokkal, egészségcentrumokkal és munkavédelmi tanácsadókkal folytatott szoros együttműködésünk eredményeként, az évek során létrehoztunk egy olyan termékkínálatot, amely nagy hatékonyságú, és nem utolsó sorban olyan összetevőket tartalmaznak melyek bőr- és környezetbarátak és megfelelnek a bőrvédelmi előírásoknak.

 

A Plum elsősegély részlegét a Lifco AB kivásárolta, és teljesen különvált a higiéniai és bőrvédelmi részlegtől.


Történet

1860 – Frederik Plum, kereskedő, 1860 június 26-án megalapítja az N.M & F. Plum-ot

1965 – A Swarfega kézmosószer első gyártása, majd tovább bővül a portfólió további szappan- és bőrápolási termékekkel, kifejezetten az ipar számára

1972 – A társaságot Ole és Karsten Plum irányításával átszervezik. A Plum kereskedelmi cég faanyagkereskedelmi, építőanyag kereskedelmi, vas- és szerszámkereskedelmi, malom- és habarcsgyárat, illetve a kezdő vegyipari üzletágat foglalja magában

1977 – A Plum piacra dobja az első saját fejlesztésű kézmosószerét

1980 – A Plum Kemi Produktion A/S székhelyét megalapítják Assensben, Dániában. A társaság nevét Plum Hudsikkerhed-re, majd az év során később Plum A/S-re változtatják

1980 – 2001 – A faanyag-, az építőanyag és a vasáru kereskedelmi szektor értékesítése, a Plum megkezdi a kézhigiéniai termékek értékesítését az egészségügyi szektor számára

1997 – A termékportfólió kibővül szemkimosó termékekkel, majd az ipar számára kifejlesztett ragtapaszok és elsősegély-készletek széles választékával

2004 – A Plum A/S az új 7300 m2-es létesítménybe költözik a dániai Frederik Plums vej-nél

2005 – Megalakul a Plum Magyarország Kft., a Plum hivatalos magyarországi és közép európai képviselete

2010 – A megnövekedett termelési kapacitás segítségével fejleszthették a termékeiket – elektronikus adagolók bevezetése

2015 – A CCS Healthcare AB felvásárolja a Plum A/S-t mellyel piacvezetővé válik a higiéniai termékek szegmensében a skandináv régióban

2019 – A CCS Healthcare AB céget felvásárolja a finn KiiltoClean A/S

2019 – A Lifco AB megvásárolja a Plum munkahelyi biztonság üzletágat a Kiilto A/S-től, mely új néven a Plum Safety A/S társasággá válik. A Lifco AB és a Plum Safety felelős a munkahelyi biztonság és elsősegély termékekért, míg a KiiltoClean és a Plum felelős a higiéniai és bőrvédeelmi üzletágért.

2020 – A Plum Safety A/S elválik a KiiltoClean A/S-től, és a központi irodát az assensi Mandelalleenbe költözteti, teljesen elválva a Plum higiéniai és bőrvédelmi üzletágtól.

2020 – A Plum Magyarország Kft. a KiiltoClean A/S hivatalos magyarországi és közép európai képviselete lesz és tovább bővíti portfólióját a munkahelyi higiénia mellett környezetbarát termékekkel és tisztítószerekkel

2023 – A Plum Magyarország Kft. portfóliója tovább bővül a német Actiomedic, a svéd Cederroth elsősegély termékeivel és a német B-Safety professzionális vészzuhany rendszereivel

2024 – A Plum Magyarország Kft. cégnevet vált és létrejön a Nordik Magyarország Kft., mely széles portfólióval, kibővített szolgáltatásokkal és elsősegély oktatásokkal rendelkezik.


Az értékeink

Alapvető értékeink a fejlődés, az elszámoltathatóság, a nyitottság és az őszinteség, melyek tükröződnek minden tevékenységünkben, és arra törekszünk, hogy mindenben megfeleljünk értékeinknek.

Fejlődés

Folyamatosan fejlesztjük önmagunkat és egymást, mind személyileg, mind szakmailag és kereskedelmileg. Folyamatosan törekszünk az innovációkra, mindig azt tartjuk szem előtt, hogy mitől lehet valami még jobb.

Elszámoltathatóság

Számonkérhetőek vagyunk. Folyamatosan csapatban dolgozunk azzal a céllal, hogy mind jobb és minőségibb termékeket hozzunk létre. Tiszteljük egymást és a környezetet, így törekszünk arra, hogy kizárólag magas minőségű környezetbarát termékeket hozzunk létre.

Nyitottság

Nyitottak vagyunk és tisztelettel foglalkozunk partnereinkkel. Törekszünk az újra és jobbra, folyamatosan keressük az információkat és érdekességeket, valamint aktívan és kíváncsian hallgatjuk környezetünket és egymást.

Őszinteség

Őszinték és közvetlenek vagyunk. Megfelelően kezeljük a bizalmas kérdéseket, visszajelzést adunk és proaktív módon keressük a párbeszédet és az együttműködést partnereinkkel.