Rólunk

A Plum-ról

Plum Safety A/S gyökere egy dán családi vállalkozás a Plum A/S. Története az 1860-as évekbe nyúlik vissza. Több, mint 50 éve foglalkozunk az ipari kézhigiéniát illetően, hatékony és felhasználóbarát megoldásokkal. Több, mint 20 éve tevékenykedünk az elsősegély megoldások területén is, amely termékeinkkel a munkahelyi környezet biztonságossá tétele a cél. Mára világszerte ismert, a felhasználók széles skáláját szolgáljuk ki minden iparág gyártói, valamint más intézmények területén.

A Plum neve egyet jelent a megbízható elsősegély és professzionális higiéniai termékekkel. Szemöblítők, elsősegélynyújtó állomások, ragtapaszok, égési gélek, munkavédelmi krémek, ápoló krémek, kéztisztítók és szappanok, kézfertőtlenítők széles választéka. Törekedünk arra, hogy biztonságosabbá és higiénikusabbá tegyük munkahelyét.

Magas prioritást élvez a minőség és a környezetvédelem. Természetesen első helyen áll a vevők és a partnerek kiszolgálása. Minőségbiztosítási rendszerünk garanciát jelent vevőink számára. Rendelkezünk az ISO 14001-es minősítéssel is.

A Plum A/S-t nemrég a Lifco AB vásárolta meg a Kiilto A/S-től, és alakították ki a Plum Safety A/S-t. A Plum Safety A/S jelenleg a dániai Assensben és a németországi Cuxhavenben található, és tizennégy alkalmazottal rendelkezik.

Bőrgyógyászokkal, egészségcentrumokkal és munkavédelmi tanácsadókkal folytatott szoros együttműködésünk eredményeként, az évek során létrehoztunk egy olyan termékkínálatot, amely nagy hatékonyságú, és nem utolsó sorban olyan összetevőket tartalmaznak melyek bőr- és környezetbarátak és megfelelnek a bőrvédelmi előírásoknak.


A Plum története

1860 – Frederik Plum, kereskedő, 1860 június 26-án megalapítja az N.M & F. Plum-ot

1965 – A Swarfega kézmosószer első gyártása, majd tovább bővül a portfólió további szappan- és bőrápolási termékekkel, kifejezetten az ipar számára

1972 – A társaságot Ole és Karsten Plum irányításával átszervezik. A Plum kereskedelmi cég faanyagkereskedelmi, építőanyag kereskedelmi, vas- és szerszámkereskedelmi, malom- és habarcsgyárat, illetve a kezdő vegyipari üzletágat foglalja magában

1977 – A Plum piacra dobja az első saját fejlesztésű kézmosószerét

1980 – A Plum Kemi Produktion A/S székhelyét megalapítják Assensben, Dániában. A társaság nevét Plum Hudsikkerhed-re, majd az év során később Plum A/S-re változtatják

1980 – 2001 – A faanyag-, az építőanyag és a vasáru kereskedelmi szektor értékesítése, a Plum megkezdi a kézhigiéniai termékek értékesítését az egészségügyi szektor számára

1997 – A termékportfólió kibővül szemkimosó termékekkel, majd az ipar számára kifejlesztett ragtapaszok és elsősegély-készletek széles választékával

2004 – A Plum A/S az új 7300 m2-es létesítménybe költözik a dániai Frederik Plums vej-nél

2005 – Megalakul a Plum Magyarország Kft., a Plum hivatalos magyarországi és közép európai képviselete

2010 – A megnövekedett termelési kapacitás segítségével fejleszthették a termékeiket – elektronikus adagolók bevezetése

2013 – Az elsősegély portfólió kibővül az innovatív QuickSafe állomásokkal

2015 – A CCS Healthcare AB felvásárolja a Plum A/S-t mellyel piacvezetővé válik a higiéniai termékek szegmensében a skandináv régióban

2019 – A CCS Healthcare AB céget felvásárolja a finn Kiilto A/S

2020 – A Lifco AB megvásárolja a Munkahelyi Biztonság üzletágat a KiiltoClean A/S-től és a Plum Safety A/S társasággá válik

2020 – A Plum Safety A/S elválik a KiiltoClean A/S-től, és a központi irodát az assensi Mandelalleenbe költözteti

2020 – A Plum Magyarország Kft. a Kiilto A/S hivatalos magyarországi és közép európai képviselete lesz és tovább bővíti portfólióját a munkahelyi biztonság mellett környezetbarát termékekkel és tisztítószerekkel

A Plum Magyarország Kft. hivatalos Kiilto A/S képviseletként vállalta a Kiilto célkitűzéseit és alkalmazza folyamatait és követelményeit.


Vízió és misszió

A legfontosabb feladataink: Igényeket kielégítő munkahelyi, lágy, de mégis hatékony kézhigiéniai termékek gyártása elvárásoknak megfelelő, biztonságos és hatékony elsősegély szemkimosók gyártása, minőségi termékeket kifejleszteni, gyártani és eladni.

 

Missziónk

Missziónk, hogy biztonságos és megbízható munkakörnyezetet teremtsünk mindenki számára. Termékeink fejlesztése során az alábbi célokat követjük:

 • biztonságos és hatékony bőrtisztítás és ápolás az otthonunkon kívül is
 • termékeink megfelelnek a biztonságos és hatékony elsősegély-nyújtási intézkedéseknek
 • megfel a minőségi követelményeknek

Célunk, hogy kifejezetten bőr- és környezetbarát termékeket állítsunk elő, melyek csökkentik az ökológiai lábnyomunkat és elősegítik a fenntartható fejlődést.

 

Víziónk

Cégnevünk és logónk jelentsen egyet az egészséges, tiszta és biztonságos munkahelyekkel, a bőrápolási termékektől kezdve a szemkimosó termékeken át a környezetbarát tisztítószerekig, valamint a minőséggel, újításokkal és a megbízhatósággal.


Az értékeink

Alapvető értékeink a fejlődés, az elszámoltathatóság, a nyitottság és az őszinteség, melyek tükröződnek minden tevékenységünkben, és arra törekszünk, hogy mindenben megfeleljünk értékeinknek.

 

Fejlődés

Folyamatosan fejlesztjük önmagunkat és egymást, mind személyileg, mind szakmailag és kereskedelmileg. Folyamatosan törekszünk az innovációkra, mindig azt tartjuk szem előtt, hogy mitől lehet valami még jobb.

 

Elszámoltathatóság

Számonkérhetőek vagyunk. Folyamatosan csapatban dolgozunk azzal a céllal, hogy mind jobb és minőségibb termékeket hozzunk létre. Tiszteljük egymást és a környezetet, így törekszünk arra, hogy kizárólag magas minőségű környezetbarát termékeket hozzunk létre.

 

Nyitottság

Nyitottak vagyunk és tisztelettel foglalkozunk partnereinkkel. Törekszünk az újra és jobbra, folyamatosan keressük az információkat és érdekességeket, valamint aktívan és kíváncsian hallgatjuk környezetünket és egymást.

 

Őszinteség

Őszinték és közvetlenek vagyunk. Megfelelően kezeljük a bizalmas kérdéseket, visszajelzést adunk és proaktív módon keressük a párbeszédet és az együttműködést partnereinkkel.


Megoldásaink

A kézhigiéné és az elsősegély termékek fejlesztése terén szerzett tudásunk többéves tapasztalatból fakad. 1965 óta saját termékeket állítunk elő (illetve közös termékeket is hozunk létre üzleti partnereinkkel és beszállítókkal együttműködve), amelyek hatékony megoldásként szolgálnak a nemzetközi piacon is.

 

A következő területeken kínáljuk megoldásainkat:

 • termékfejlesztés
 • tervezés és csomagolás
 • termékoptimalizálás és gyártás
 • csomagolás és feldolgozás

 

Szolgáltatásainkat a következő iparágaknak nyújtjuk a teljesség igénye nélkül:

 • Ipari vállalatok
 • Egészségügy
 • Egészségügyi intézmények (pl. otthonok)
 • Élelmiszeripar
 • Vendéglátóipar
 • Irodák és adminisztráció
 • Iskolák és oktatási intézmények
 • Szállodák

 

Termékeink és megoldásaink sokoldalúak és széles spektrumot lefednek. Az Ön igényeihez szabott javaslatért bátran forduljon hozzánk elérhetőségeinken.


Minőségbiztosítás

A minőségbiztosítás az egyik legfontosabb tevékenységünk. Megfogalmaztuk a Minőségi és Környezetvédelmi Kézikönyvet, hogy struktúrákat határozzanak meg, illetve a Plum Cégnél lévő munkafolyamatok és eljárások dokumentálva legyenek, amelyek közvetlenül, vagy közvetve meghatározzák sikerességünk alapjait: Minőségi termék és elégedett vevő!

 

A Minőségi és Környezetvédelmi Kézikönyv ezeket a célokat követi:

 • A Plum Cég minőségi és környezetvédelmi managementjének leírása
 • A feladatok és az erőforrások meghatározása azon folyamatoknál, amelyek hatással vannak a minőségre és a környezetvédelemre
 • A célok, szabályok és tervezés meghatározása, valamint a végrehajtáshoz szükséges vezetői lépések leírása
 • Biztosítani a folyamatos minőségnövekedést és környezetvédelmet és az elemzések által tanulni a hibákból, majd kijavítva végrehajtani a feladatokat
 • Megfelelni a vevői igényeknek és a jogszabályoknak egyaránt

 

A minőség irányítási rendszer képezi a Plum Cég alapjait a következő követelmények teljesüléséhez:

ISO 22716, Good Manufacturing Practice GMP (vezérvonal a „jó gyártási tapasztalathoz”)

ISO 13485, orvostechnikai termékek – minőség management szisztéma – követelmények szabályozás céljából

ISO 9001, minőségirányítási norma – minőségi management követelményei + ISO 14001, környezetvédelmi bizonyítvány– utasítás a használathoz

Cégünk minőségirányítási rendszere megfelel az ISO 9001 minőségirányítási rendszerekre vonatkozó követelményeknek, a környezetvédelmi vezetési rendszerekről szóló ISO 14001 követelményeknek és az orvosi eszközökről szóló 93/42/EGK tanácsi irányelvnek és az ISO 13485 szabványnak.

 


Környezetvédelem

A környezetvédelem és a fenntarthatóság munkánk és alapelveink középpontjában áll. A Környezet számára tett ígéretünk meghatároz minket, tükröződik minden döntésünkben és folyamatunkban, hogy elsők legyünk iparágunkban a környezetvédelemben. Ez az alapkő, amelyben partnereinkkel egymás mellett állunk, segítjük őket is az ökológiai lábnyomuk csökkentésében, és megosztjuk szaktudásunk, mely mindenki számára előnyös.

A Környezetnek számára tett ígéretünk négy különböző ágazatból áll, amelyek minden tevékenységünket lefedik:


Elkötelezettség a közös célok mellett

Az Egyesült Nemzetek (ENSZ) 2015. évi csúcstalálkozóján elfogadott fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals – SDG-k) a 17 globális cél a szegénység felszámolása, a bolygó védelme és annak biztosítása, hogy 2030-ig minden ember békében és a jólétben éljen.

A Kiilto az alábbi fenntarthatósági célokat fogalmazta meg saját maga számára:

SDG 7 – Megfizethető és tiszta energia
SDG 9 – Ipar, innováció és infrastruktúra
SDG 12 – Felelősségteljes fogyasztás és termelés
SDG 13 – Klímavédelem


A hattyú címke

A hattyú címke a legmagasabb skandináv standard védjegy, amit azok a termékek kaphatják meg, amik megfelelnek a szigorú környezetvédelmi előírásoknak, mint pl.: nyersanyag, feldolgozás, funkcionalitás, csomagolás, felhasználás, valamint a termék szállítása és csomagolása. (További információkért keresse fel a következő webhelyet: Ecolabel.dk)