Szemkimosók

Plum szemkimosók

Szemet érő baleset esetén, néhány másodpercen múlhat, hogy elveszítjük-e a látásunkat, vagy nem. Ezért a szemkimosó folyadékhoz való gyors hozzáférés sok esetben döntő lehet minden munkahelyen, ahol felmerülhet a baleset veszélye.

Vegyszeres balesetek esetére

Sav, vagy lúg szembe kerülésekor a szaruhártya sérülése azonnal megkezdődik. Ilyen balesetek esetén pH Neutral termékünket javasoljuk, amely gyorsan és kíméletesen semlegesíti a szembe került folyadékot, egészen a normál 7,4% pH érték eléréséig. Ennek folyamatáról további információk és dokumentációk is rendelkezésre állnak.

Amikor idegen test kerül a szembe

Az idő nagy jelentőséggel bír azoknál a baleseteknél is, amikor fém, fa, por, vagy bármilyen piszok kerül a szembe. Ilyen helyzetekben az elsősegély szemkimosó folyadék azonnali használata megakadályozhatja az idegen anyag rátapadását a szemgolyóra, így elkerülve a további súlyos sérülések bekövetkeztét. A Plum Elsősegély Szemkimosó steril nátrium klorid oldatot tartalmaz, melynek pH értéke (0,9%) megegyező a szemfolyadék pH értékével. A Plum Elsősegély Szemkimosó használatával tehát elkerülhető a kellemetlen, csípő érzés a szem öblítése közben, valamint a továbbszennyeződés is megelőzhető.

A Plum elsősegély szemkimosók előnyei

 • Hatékony, optimális szemöblítési megoldás: általános szemöblítéshez, vagy semlegesítésre savak vagy lúgok szemmel, vagy testtel történő érintkezése esetén
 • Rugalmasság: a termékek széles választéka optimális, az Ön igényeinek megfelelő megoldást biztosít, beleértve az állomásokat, különböző méretű falra szerelhető megoldásokat, és kisebb méretű, autóba szerelhető, szerszámos ládába tehető, vagy akár övtáskával hordható Elsősegély Szemkimosókat.
 • Steril és higiénikus: zárt állapotban 3 év szavatossági időt biztosítunk. A flakonok nem igényelnek karbantartást, vagy tisztítást. A lejárati idő a címkén található.
 • Egyszerű, gyors használhatóság: baleset esetén a szemek, vagy a testrész öblítése pár másodpercen belül lehetséges. A pontos és világos használati utasításokat a címkén olvashatja.
 • Magas szintű funkcionalitás: a kupak ergonomikus kialakításának köszönhetően pontosan illeszkedik a szemgödörbe, biztosítva a hatékony, kíméletes szemöblítést. A Plum Elsősegély Szemkimosók sterilek és CE minősítéssel rendelkeznek az Orvosi Műszerek szabályainak megfelelően.

Elsősegély szemkimosó

Elsősegély szemkimosó

Elsősegély szemkimosó flakon porvédővel. A flakon 0,9%-os steril nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Ergonomikus kupakkal, porfogóval és egyértelmű használati utasítással van ellátva. Önálló használatra, vagy falra szerelhető állomások feltöltéséhez is alkalmas. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 5 perc.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 200 ml flakon (cikkszám: 4691). Karton: 10 x 200 ml
 • 500 ml flakon (cikkszám: 4604). Karton: 12 x 500 ml

pH Neutral

pH Neutral szemkimosó

Sav- és lúgsemlegesítő elsősegély szemkimosó porvédővel. A flakon 4,9%-os steril foszfát oldatot tartalmaz, amely semlegesíti akár a koncentrált sav- vagy lúgtartalmú anyagokat, azok szembe kerülése esetén. Akár 50-szer hatékonyabb lehet, mint a tiszta víz. Elhelyezhető szerszámos ládában, vagy szerviz autókban egyaránt. CE minősítés és egyéb vizsgálati anyagok rendelkezésre állnak. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 2 perc.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 200 ml flakon (cikkszám: 4752). Karton: 10 x 200 ml
 • 1000 ml flakon (cikkszám: 4746). Karton: 6 x 1000 ml

DUO elsősegély szemkimosó

DUO Elsősegély szemkimosó

Elsősegély szemkimosó 2 szem egyidejű öblítésére. A flakon 0,9%-os steril nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Ergonomikus kupakkal, porvédővel és egyértelmű használati utasítással van ellátva. Önálló használatra, vagy falra szerelhető állomások feltöltéséhez is alkalmas. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 5 perc.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 500 ml flakon (cikkszám: 4861). Karton: 6 x 500 ml
 • 1000 ml flakon (cikkszám: 4800). Karton: 6 x 1000 ml

DUO pH Neutral

DUO pH Neutral szemkimosó

Sav- és lúgsemlegesítő elsősegély szemkimosó egyszerre két szem öblítésére. A flakon 4,9%-os steril foszfát oldatot tartalmaz, amely semlegesíti akár a koncentrált sav- vagy lúgtartalmú anyagokat, azok szembe kerülése esetén. Akár 50-szer hatékonyabb lehet, mint a tiszta víz. Elhelyezhető szerszámos ládában, vagy szerviz autókban egyaránt. CE minősítés és egyéb vizsgálati anyagok rendelkezésre állnak. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 2 perc.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 500 ml flakon (cikkszám: 4801). Karton: 6 x 500 ml

Plum Wound & Eyewash spray

Plum Wound & Eyewash sebtisztító és szemkimosó spray

A Plum sebtisztító és szemkimosó spray azonnali és hatékony elsősegélyt tesz lehetővé apróbb balesetek (például kisebb karcolások, vágások, por és piszok szembe kerülése) esetén. Segít minimálisra csökkenteni a további fertőzés vagy károsodás veszélyét. Öblítési idő: kb. 15 perc.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 50 ml flakon (cikkszám: 45531). Karton: 24 x 50 ml
 • 250 ml flakon (cikkszám: 4554). Karton: 12 x 250 ml

QuickRinse

QuickRinse szemkimosó ampullák

Falra szerelhető adagolórendszer 4 darab szemkimosó ampullával, melyek 20 ml 0.9%-os steril sóoldatot tartalmaznak. Az adagolórendszer egyszerű, gyors és higiénikus segítséget biztosít kisebb szembalesetek esetén, például ha por, vagy piszok kerül a szembe; vagy ha a szem kiszárad munkavégzés közben.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 4 x 20 ml ampulla (cikkszám: 4619). Karton: 5 x 4 ampulla

Elsősegély szemkimosó display kartonban

Elsősegély szemkimosó display dobozban

A flakon 0,9%-os steril nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Ergonomikus kupakkal, porfogóval és egyértelmű használati utasítással van ellátva. Önálló használatra, vagy falra szerelhető állomások feltöltéséhez is alkalmas. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 5 perc.

 • 200 ml flakon (Cikkszám: 4695). Karton 1 darab
 • 500 ml flakon (Cikkszám: 4605). Karton 1 darab
Elsősegély szemkimosó display kartonban fali tartóval

Elsősegély szemkimosó display dobozban, fali tartóval

A flakon 0,9%-os steril nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Ergonomikus kupakkal, porfogóval és egyértelmű használati utasítással van ellátva. Önálló használatra, vagy falra szerelhető állomások feltöltéséhez is alkalmas. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 5 perc.

 • 500 ml flakon, fali tartóval (Cikkszám: 4609). Karton 1 darab
pH Neutral szemkimosó display dobozban

pH Neutral szemkimosó display dobozban

A flakon 4,9%-os steril foszfát oldatot tartalmaz, amely semlegesíti akár a koncentrált sav- vagy lúgtartalmú anyagokat, azok szembe kerülése esetén. Akár 50-szer hatékonyabb lehet, mint a tiszta víz. A folyadék foszfátokat tartalmaz, amelyek egyébként is jelen vannak az emberi testben. A puffer hidrogén-foszfát összetevője semlegesíti a savakat, míg a puffer másik része, a dihidrogén-foszfát semlegesíti a lúgokat. Ergonomikus kupakkal, porfogóval és egyértelmű használati utasítással van ellátva. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 2 perc.

 • 200 ml flakon (Cikkszám: 4755). Karton 1 darab
Plum On-The-Go elsősegély szemkimosó

Plum ON-the-GO

Praktikus készlet dobozban, 3 x 500 ml Plum elsősegély szemkimosóval, melyek 0.9%-os steril sóoldatot tartalmaznak. A dobozt könnyen magával viheti az autóban, amíg az orvoshoz vagy a kórházba nem ér. A flakonok egyesével is felhasználhatóak, de szemkimosó állomások utántöltéséhez is alkalmasak.

 • Cikkszám: 4620
 • Kiszerelés: 3 x 500 ml
 • Öblítési idő: kb. 15 perc
 • Méretek: 261 x 75 x 225 mm

Szemkimosó állomás 1 flakonnal

Szemkimosó állomás 1 flakonnal

1 x 500 ml elsősegély szemkimosó flakon falitartóval és piktogrammal. A flakon 0,5 liter 0,9%-os steril nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Ergonomikus kupakkal, porvédővel és egyértelmű használati utasítással van ellátva. Önálló használatra, vagy falra szerelhető állomások feltöltéséhez is. Egyaránt alkalmas munkahelyeken, ahol azonnali segítség szükséges, valamint kisebb és mobil munkahelyeken is. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 5 perc.

 • Kiszerelés: 1 x 500 ml flakon falitartóval és piktogrammal
 • Cikkszám: 4611
 • Karton: 1 darab
Szemkimosó állomás 2 flakonnal

Szemkimosó állomás 2 flakonnal

2 x 500 ml elsősegély szemkimosó flakonnal, falitartóval, tükörrel és piktogrammal. Gyors szemöblítő megoldás, amely könnyen felszerelhető a munkavégzés helyének közelében. Az állomás tükörrel és könnyen érthető használati utasítással van ellátva, hogy biztosítva legyen a gyors és szakszerű szemöblítés baleset esetén. Nem alkalmas piszkos, poros munkahelyekre.

 • Kiszerelés: 2 x 500 ml flakonnal falitartóval, tükörrel és piktogrammal
 • Cikkszám: 4694
 • Karton: 1 darab
Szemkimosó állomás MAXI

Szemkimosó állomás MAXI 2 flakonnal

A flakonok 1000 ml 0,9%-os steril nátrium-klorid oldatot tartalmaznak. Ergonomikus kupakkal, porvédővel és egyértelmű használati utasítással van ellátva. Gyors szemöblítő megoldás, amely könnyen felszerelhető a munkavégzés helyének közelében. Az állomás tükörrel és könnyen érthető használati utasítással van ellátva, hogy biztosítva legyen a gyors és szakszerű szemöblítés baleset esetén. Nem alkalmas piszkos, poros munkahelyekre. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 5 perc.

 • Kiszerelés: 2 x 1000 ml flakonnal, falitartóval, tükörrel és piktogrammal
 • Cikkszám: 4708
 • Karton: 1 darab
Szemkimosó állomás DUO

Szemkimosó állomás DUO flakonnal

1 x 1000 ml DUO elsősegély szemkimosó flakon falitartóval és piktogrammal. A flakon 1 liter 0,9%-os steril nátrium-klorid oldatot tartalmaz a 2 szem egyidejű öblítésére. Ergonomikus kupakkal, porvédővel és egyértelmű használati utasítással van ellátva. Önálló használatra, vagy falra szerelhető állomások feltöltéséhez is. Egyaránt alkalmas munkahelyeken, ahol azonnali segítség szükséges, valamint kisebb és mobil munkahelyeken is. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 5 perc.

 • Kiszerelés: 1 x 1000 DUO ml flakonnal, falitartóval, tükörrel és piktogrammal
 • Cikkszám: 4802
 • Karton: 1 darab

pH Neutral szemzuhany

pH Neutral elsősegély szemzuhany

1 x 1000 ml pH Neutral falitartóval, zuhanyfejjel és külön felszerelhető piktogrammal. A flakon 4,9%-os steril foszfát oldatot tartalmaz, amely semlegesíti akár a koncentrált sav- vagy lúgtartalmú anyagokat, azok szembe kerülése esetén. Akár 50-szer hatékonyabb lehet, mint a tiszta víz. Bármilyen veszélyeztetett munkahelyre ajánlott. Kifejezetten alkalmas gyors, azonnali beavatkozásra a baleset helyszínén.

 • Kiszerelés: 1 x 1000 ml pH Neutral falitartóval és piktogrammal
 • Cikkszám: 4741
 • Karton: 1 darab
Plum Combi-Station

Plum Combi-Station

1 x 200 ml pH Neutral és 1 x 500 ml fiziológiás sóoldatot tartalmazó elsősegély szemkimosó oldat, fali tartóval, tükörrel, piktogrammal. Olyan munkahelyekre ajánlott, ahol mind savak és lúgok, valamint idegen testek is a szembe kerülhetnek.

 • Kiszerelés: 1 x 200 ml pH Neutral és 1 x 500 ml flakon fali tartóval, tükörrel, piktogrammal
 • Cikkszám: 4773
 • Karton: 1 darab
Plum Combi-Station DUO

Plum Combi-Station DUO

1 x 500 ml pH Neutral DUO és 1 x 1000 ml DUO fiziológiás sóoldatot tartalmazó elsősegély szemkimosó oldat, fali tartóval, tükörrel, piktogrammal. Olyan munkahelyekre ajánlott, ahol mind savak és lúgok, valamint idegen testek is a szembe kerülhetnek.

 • Kiszerelés: 1 x 500 ml pH Neutral DUO és 1 x 1000 ml DUO flakon fali tartóval, tükörrel, piktogrammal
 • Cikkszám: 4803
 • Karton: 1 darab
Szemkimosó állomás dobozban

Szemkimosó állomás dobozban

2 x 500 ml elsősegély szemkimosó flakon falra szerelhető dobozban, tükörrel és piktogrammal. Nagyon poros és piszkos, valamint mozgó munkahelyekre ajánljuk.

 • Kiszerelés: 2 x 500 ml flakon falra szerelhető dobozban, tükörrel és piktogrammal
 • Cikkszám: 4650
 • Karton: 1 darab

DUO Box elsősegély állomás dobozban

DUO Box szemkimosó állomás dobozban

2 x 1000 ml DUO fiziológiás sóoldatot tartalmazó elsősegély szemkimosó oldat, falra szerelhető, pormentes, ütésálló polystyrene-ből készült dobozban, tükörrel, piktogrammal. Elsősegély szemkimosó 2 szem egyidejű öblítésére. Ergonomikus kupakkal, porvédővel és egyértelmű használati utasítással van ellátva. Szavatossági idő: 3 év. Öblítési idő: 5 perc.

 • Kiszerelés: 2 x 1000 ml (DUO) flakon falra szerelhető dobozban, tükörrel, piktogrammal
 • Cikkszám: 4816
 • Karton: 1 darab
Combi-Box

Combi-Box állomás

1 x 200 ml pH Neutral és 1x 500 ml fiziológiás sóoldatot tartalmazó elsősegély szemkimosó oldat, falra szerelhető, pormentes, ütésálló polystyrene-ből készült dobozban, tükörrel, piktogrammal. Olyan munkahelyekre ajánlott, ahol mind savak és lúgok, valamint idegen testek is a szembe kerülhetnek.

 • Kiszerelés: 1 x 200 ml pH Neutral és 1x 500 ml flakon falra szerelhető dobozban, tükörrel, piktogrammal
 • Cikkszám: 4789
 • Karton: 1 darab
Combi-Box DUO szemkimosó állomás

Combi-Box DUO szemkimosó állomás

1 x 500 ml pH Neutral DUO és 1x 500 ml DUO fiziológiás sóoldatot tartalmazó elsősegély szemkimosó oldat, falra szerelhető, pormentes, ütésálló polystyrene-ből készült dobozban, tükörrel, piktogrammal. Olyan munkahelyekre ajánlott, ahol mind savak és lúgok, valamint idegen testek is a szembe kerülhetnek.

 • Kiszerelés: 1 x 500 ml pH Neutral (DUO) és 1 x 500 ml (DUO) flakon falra szerelhető dobozban, tükörrel, piktogrammal
 • Cikkszám: 4862
 • Karton: 1 darab
Combi-Box DUO MAXI szemkimosó állomás

Combi-Box DUO MAXI szemkimosó állomás

1 x 500 ml pH Neutral DUO és 1x 1000 ml DUO fiziológiás sóoldatot tartalmazó elsősegély szemkimosó oldat, falra szerelhető, pormentes, ütésálló polystyrene-ből készült dobozban, tükörrel, piktogrammal. Olyan munkahelyekre ajánlott, ahol mind savak és lúgok, valamint idegen testek is a szembe kerülhetnek.

 • Kiszerelés: 1 x 500 ml pH Neutral (DUO) és 1x 1000 ml (DUO) flakon falra szerelhető dobozban, tükörrel, piktogrammal
 • Cikkszám: 4810
 • Karton: 1 darab

Plug and Heat

Plug and Heat fűthető szemkimosó állomás

A doboz úgy lett kialakítva, hogy állandó hőmérsékletet – kb. 20°C (± 2) – biztosítson a szemkimosó folyadéknak, -25°C és +20°C közötti hőmérsékleten. Javasoljuk, hogy évente legalább 4 alkalommal ellenőrizze a doboz hőmérsékletét. A fl akonoknak kívülről enyhén langyosnak, szobahőmérsékletűnek kell lenniük (kb. 20°C).

 • Cikkszám:
 • Karton: 1 darab
QuickRinse adagoló

QuickRinse adagoló

Falra szerelhető adagolórendszer 2 x 5 darab szemkimosó ampullával, melyek 20 ml 0.9%-os steril sóoldatot tartalmaznak. Az adagolórendszer egyszerű, gyors és higiénikus segítséget biztosít kisebb szembalesetek esetén, például ha por, vagy piszok kerül a szembe; vagy ha a szem kiszárad munkavégzés közben.

 • Kiszerelés: 2 x 5 db ampulla
 • Cikkszám: 4632
 • Karton: 1 darab
QuickFix & QuickRinse adagoló

QuickFix & QuickRinse adagoló

Falra szerelhető adagolórendszer 1 x 5 db szemkimosó ampullával + 45 db rugalmas ragtapasszal. Az ampullák 20 ml 0.9%-os steril sóoldatot tartalmaznak. Az adagolórendszer egyszerű, gyors és higiénikus segítséget biztosít kisebb szembalesetek esetén, például ha por, vagy piszok kerül a szembe; vagy ha a szem kiszárad munkavégzés közben.

 • Kiszerelés: 1 x 5 db ampulla + 45 db rugalmas ragtapasz
 • Cikkszám: 4631
 • Karton: 1 darab