Szemkimosók

Szemkimosók

A szemünk a természet remekműve és az ember legfontosabb érzékszerve. A látást csak a sok apró alkotó kölcsönhatása teszi lehetővé ebben az érzékeny szervben. Az érzékszervi benyomások több mint 90%-a a  szemen keresztül érkezik. Mindez elég ok arra, hogy különös figyelmet fordítsunk erre az érzékszervre, és hogy felkészüljünk a legrosszabb forgatókönyvre.

Mindössze néhány másodperc is sokat számít a látásromlás és  legrosszabb esetben a látás elvesztése között. Idegen testek vagy vegyszerek okozta szemsérülés esetén  másodperceket sem veszíthetünk. Ha ilyen esetben nem történik azonnali és következetes elsősegélynyújtás, a szem maradandó, helyrehozhatatlan károsodást szenvedhet.

Vegyszeres balesetek esetére

Sav, vagy lúg szembe kerülésekor a szaruhártya sérülése azonnal megkezdődik. Ilyen balesetek esetén pufferelt szemkimosó termékeinket javasoljuk, amely gyorsan és kíméletesen semlegesíti a szembe került folyadékot, egészen a normál 7,4% pH érték eléréséig. Ennek folyamatáról további információk és dokumentációk is rendelkezésre állnak.

Amikor idegen test kerül a szembe

Az idő nagy jelentőséggel bír azoknál a baleseteknél is, amikor fém, fa, por, vagy bármilyen piszok kerül a szembe. Ilyen helyzetekben a steril fiziológiás sóoldatot tartalmazó elsősegély szemkimosó folyadék azonnali használata megakadályozhatja az idegen anyag rátapadását a szemgolyóra, így elkerülve a további súlyos sérülések bekövetkeztét. Az elsősegély szemkimosóink steril nátrium klorid oldatot tartalmaznak, melynek pH értéke (0,9%) megegyező a szemfolyadék pH értékével. Az elsősegély szemkimosók használatával tehát elkerülhető a kellemetlen, csípő érzés a szem öblítése közben, valamint a továbbszennyeződés is megelőzhető.

Az elsősegély szemkimosók előnyei

 • Hatékony, optimális szemöblítési megoldás: általános szemöblítéshez, vagy semlegesítésre savak vagy lúgok szemmel, vagy testtel történő érintkezése esetén
 • Rugalmasság: a termékek széles választéka optimális, az Ön igényeinek megfelelő megoldást biztosít, beleértve az állomásokat, különböző méretű falra szerelhető megoldásokat, és kisebb méretű, autóba szerelhető, szerszámos ládába tehető, vagy akár övtáskával hordható elsősegély szemkimosókat.
 • Steril és higiénikus: zárt állapotban 3.5 év szavatossági időt biztosítunk. A flakonok nem igényelnek karbantartást, vagy tisztítást. A lejárati idő a címkén található.
 • Egyszerű, gyors használhatóság: baleset esetén a szemek, vagy a testrész öblítése pár másodpercen belül lehetséges. A pontos és világos használati utasításokat a címkén olvashatja.
 • Magas szintű funkcionalitás: a kupak ergonomikus kialakításának köszönhetően pontosan illeszkedik a szemgödörbe, biztosítva a hatékony, kíméletes szemöblítést. Az elsősegély szemkimosók sterilek és CE minősítéssel rendelkeznek.

Elsősegély szemkimosó

ACTIOMEDIC® EYE CARE elsősegély szemkimosó

Steril szemkimosó palack 0.9%-os nátrium-klorid oldattal, idegen testek, pl. fa- és fémforgácsok, por, szennyeződések kiöblítésére. Ergonomikus öblítőfejjel és porvédővel. Megfelel a DIN EN 15 154-4 szabványnak. Mobil használatra vagy állomások és tartók feltöltésére is.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 250 ml flakon (cikkszám: 500.000.02500). Karton: 10 x 250 ml
 • 500 ml flakon (cikkszám: 500.000.05000). Karton: 6 x 500 ml

BioPhos74

ACTIOMEDIC® EYE CARE BioPhos®74 szemkimosó puffer

Steril szemkimosó palack 4,9%-os foszfát-puffer oldattal, vegyszerek (savak és lúgok) okozta szemsérülések esetén, nagy pufferkapacitású, különösen kíméletes a mesterséges összetevők és tartósítószerek hiánya miatt. Ergonomikus öblítőfejjel és porvédővel. Megfelel a DIN EN 15 154-4 szabványnak. Mobil használatra vagy állomások és tartók feltöltésére is.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 250 ml flakon (cikkszám: 500.100.74200). Karton: 10 x 200 ml
 • 500 ml flakon (cikkszám: 500.100.74500). Karton: 6 x 1000 ml

TWIN elsősegély szemkimosó

ACTIOMEDIC® EYE CARE TWIN elsősegély szemkimosó

Steril szemkimosó palack 0.9%-os nátrium-klorid oldattal, idegen testek, pl. fa- és fémforgácsok, por, szennyeződések kiöblítésére. Ergonomikus TWIN öblítőfejjel mindkét szem egyidejű öblítéséhez. Megfelel a DIN EN 15 154-4 szabványnak. Mobil használatra vagy állomások és tartók feltöltésére is.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 500 ml flakon (cikkszám: 500.000.05002). Karton: 6 x 500 ml

TWIN BioPhos74

ACTIOMEDIC® EYE CARE TWIN BioPhos®74 szemkimosó puffer

Steril szemkimosó palack 4,9%-os foszfát-puffer oldattal, vegyszerek (savak és lúgok) okozta szemsérülések esetén, nagy pufferkapacitású, különösen kíméletes a mesterséges összetevők és tartósítószerek hiánya miatt. Ergonomikus TWIN öblítőfejjel mindkét szem egyidejű öblítéséhez. Megfelel a DIN EN 15 154-4 szabványnak. Mobil használatra vagy állomások és tartók
feltöltésére is.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 500 ml flakon (cikkszám: 500.200.74203). Karton: 6 x 500 ml

seb- és szemkimosó spray

ACTIOMEDIC® seb- és szemkimosó spray

Spray kisebb sebek tisztítására és a szem kimosására. 0,9%-os foszfát-puffer nátrium-klorid oldatot tartalmaz. Többszöri használat után is steril marad. Minden irányba egyenletes sugárral permetezhető. Védőkupakkal.

 

A termék a következő kiszerelésekben elérhető:

 • 50 ml flakon (cikkszám: 500.000.40050). Karton: 16 x 50 ml